Waarom Judo?

Judo is een sport met unieke eigenschappen die in geen enkele andere sport gecombineerd wordt.

Judo is allereerst een sport waar persoonlijke ontwikkeling voor op staat. Vanaf dag een leren judoka’s wat het is om respect voor anderen te hebben: een waarde waar Yushi Ghasi helemaal achter staat.

Hoewel in Judo een groot individueel element zit, leren kinderen ook dat ze elkaar nodig hebben. De eerste keren dat een kind een worp oefent, zal een maatje zich moeten laten werpen om de worp te laten werken. Anders kan niemand zo’n worp leren. Tijdens de trainingen zullen judoka’s naast worpen ook fysieke oefeningen doen voor balans, kracht, uithoudingsvermogen en souplesse. Al deze zaken zorgen voor een fysieke ontwikkeling die uniek is voor Judo.

Judo is ook ontwikkeld om als zelfverdediging te dienen. Bij het Judo staat agressie niet centraal, maar juist het gebruiken van de kracht en beweging van je tegenstander om hem te overmeesteren zonder verwondingen toe te brengen. Ook daar in is judo een unieke sport voor jong en oud.

Judo is voor de (jonge) athleet die een uitdaging zoekt, Judo is voor het onzekere kind wat zich sterker wilt voelen en bovenal is Judo voor de iedereen die een leuke, spannende sport zoekt waar je jezelf kunt overstijgen.